2016. február 28., vasárnap

Benítez szája sarkában a mosoly

Fontos kérdések dőltek ezen a szombat délutánon. Be lett szépen árazva a csapat, s néhány játékosnak fontos döntést kell hoznia, mert a Bernabeu népének nagyjából eddig tartott a türelme. Azt hiszem, itt az ideje, hogy Zidane is elő legyen véve egy ilyen szégyenteljes, értékelhetetlen mérkőzés után.
Vártam a meccs után pár órát, de nem sikerült lehiggadni. Értem én, hogy a Liga már a levesben, euro 10 milliók a számlákon, megszakadni nem akar senki, sérülésveszélyes egy nagyobb sprint, büdös az izzadság, de könyörgöm, ez a városi rivális volt, az ősellenség, a közvetlenül előttünk álló gárda. A korábbi beleszarások miatt már csak ez maradt. Ráadásul a Bernabeu szent gyepén. Egész egyszerűen érthetetlen, hogy képes valaki (főleg Isco, James, Kroos) ilyen motiválatlan, lélek nélküli játékra. Ha én lennék az edző, akkor most konkrétan elküldeném őket a Castillába. 
Nagyon nagy gáz van. Mert, ha Zidane az eddigi meccsek elemzése után nem mondta el Kroosnak, hogy ez a fajta hétvégi kocogásra hajazó nézelődés középpályás védekezés helyett nem menő a Real Madridban, akkor Zidane nem edző! Ha meg elmondta és Kroos mégis minden meccsen ezt csinálja, akkor vagy értelmi fogyatékos, vagy baszik az edző szavára. Bármelyik igaz, a következő meccsen még a keretben sincs helye! Sőt tovább megyek, a Real Madridban sem. 
Hogy lehet az, hogy egy kifejezetten fizikai csapat ellen, egy művész középpályával állunk ki? (Abszolút helyes Nasty felvetése!) Simán Casemiróval kellett volna kezdeni, megnézni, mire megy Isco vagy James, aztán behozni Kovacicot a helyére, ha vezetünk azért, ha nem, akkor meg azért. 
Valószínűsíthető, hogy Benzema közel sem volt egészséges, nem akartak kockáztatni a második félidőben. Mi a viharért nem Vazquezt hozza be? Vagy akár Jesét? Borja Mayoral lehet, hogy ígéretes, de ez a másik két stabil La Ligás kerettag számára elképesztően romboló lehet. Totális bizalomhiány az edző részéről. Lehozta Jamest és Iscót, de még ekkor sem kapcsolt, Casemiro és Kovacic padon maradt. Most akkor tényleg ennyit tud Zidane? 
Ki a bánatos, vastagbajszú, brazil szappanoperákon pallérozódott, riói shemale-ekkel pertuzgató, a futballt pincsi kutyaként ugató, IQ-ját kertévékkel lefelező játékosmegfigyelő javasolta Danilo megvételét? Mennyi lehetőséget kell még kapnia, hogy takarodjon Lucas Silva után?
Hogy ma nem volt a legrosszabbak között? Köszi. Visszanéztem a támadó harmadban a passz próbálkozásait. Fogalmatlan. Teljesen. Nem a kezdő 11-ben kell megtanulni ezeket a skilleket! 
De csapatszinten is: labda nélküli mozgás nulla, gyors kényszerítők kísérlete szinte nulla. Az egyik legalapabb játék a szoros emberfogás ellen, amikor a felpasszt kapó embert segítjük gyors beindulással (emberünk otthagyásával), megteremtjük a passz lehetőségét, az ütemelőnyt, a védelmet tolódásra kényszerítjük, és hibára sarkalljuk. Miért nem tudja ezt készségszinten egy több 10 milliós játékos? Miért meccsel így a világ legdrágább csapatának edzője?
Nagyon szép találat Maverick-től, talán nem látta mindenki, beszúrom. Az AtMa gól előtti szituáció. Nézzétek meg, hogy a balbekk Filipe Luis hogy vágtat át senkitől sem zavartatva az egész pályán, hogy végül - gyakorlatilag a komplett csapatunk mögé kerülve - gólpasszt adhasson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése