2017. október 16., hétfő

Ronaldo sorozatának végre vége

… ha már a csapat nem. Meg ha már nem élveztük. Szóval nyertünk meg minden, de azért sz@r volt ez. Nézzük meg, mi történt a meccsen a word jegyzetemből, mert nem akarom tönkretenni a napom azzal, hogy még egyszer végignézem ezt a szenvedést. A helyesírási hibák miatt utólag se kérek elnézést.
Benzi back, nyomunk, kontráznak, hibázunk. Benzi jó hogy van. Casilla rossz kifutása bíztató. Achraf ügyes, de ez a kp nem műxik. Kroos se jó, de legalább Benzi az, Llorente mellé 2 belső kp kell. Ramos lesről is tizit akar, védelem még mindig szar, Roni önbizalma kuka, Lucas annyit kap, hogy sörből is sok lenne, Kroosnak meg már több rossz passza volt, Lucasméonnanlősz. ÉÉÉÉÉÉjóóóóó, szép volt Karim, lesz kit dícsérni. Babucit vádlintalpalták. Benzi próbált szerelni wtf. Nemtom ki az a zse, de szólhatna az asszonynak, hogy hagyja a csatárainkat (jó ez szar volt, ne írjam bele az öf-be).
végre szünet, hozok egy sört és még 45 perc szenvedés.
a laliga szerint 424-ben játszunk. nem. Achraf a jobbos Marci. Ő meg lőhetne jobban is, mm Marcika. Roni má megin? inkább még mindig. ez meg milyen pech volt már? lesgól is gól végülis. Ramos nem kapott sárgát még amúgy, durva. Meg mi is volt a bíró neve? csaak mert az anyját. a kék mindent vitt, csak nem a lasztit. Lehet hogy a Neymar pénzt a Barca a bírókra költötte? szabi jó helyről, Roni plííííz. Áhh, várható volt. Legalább igazam volt: tényleg szenvedés. f@szom már zsenébe, mindig ott van ahol kell neki. Végre Isco, meg Theo (wtf, gondolom Majmóci perclimiten). Roniezthhoooooooogy? Új fogalom: elronaldozta. Közben Modric ügyel a szájhigéniájára a kispadon. Ezt meg mé nem adtad meg te nyomorult? Miért csak nálunk les a les? Isco és Ase tilitoliznak, közben a BC áll középen, mint szűzkurva a sulidiszkóban #taktika. Ezt Kane beveri majd hét közben skacok. Lejön Benzi, elfáradt a lelkem; de ma legalább hasznos volt. Ramos pucsítózik a sporival. De legalább Assssraf jó, igazából jobb idén, mint Dani.
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉéééééé Roniiiiiiiiii <<<<33333333333333333333. uhh ez közel volt. Inkább Sofia Vergarat nézném mondjuk. Végre vége.
Na szóval. Izé. Őőőőő. Szóval írtam már, hogy szarok voltunk? Mármint a csapat. De azért nem mindenki, ahogy az fentebb is megemlítődött. Achraf például nagyon tetszett. Párszor beforgatta a védőit, visszaért a Getafe kontrákkal és talán még beadása is akadt pár jó. Kezdek megnyugodni Danilo eladásának és nempótlásának kérdését illetően. Marcin látszik a sérülés, nem volt az igazi ma sehol se. Ráadásul súlyosbítva volt Asensióval, aki védekezésben egy futkározó ötéves hatékonyságával bír, támadásban meg nem igazán volt ott a szeren ma. Nem tesz neki jót, ha ZZ kirakja a szélre. Lucasnagyon szimpatikus srác, de vele kapcsolatban is egyre inkább az az érzésem, mint Béla barátunk esetén, azaz, hogy nem igazán illik a rendszerbe. Sokszor kifejezetten körülményes, megakasztja a játékot és csak az a haszna, hogy védekezésben legalább jól teszi a dolgát. De legalább kis területen jól oldja meg jobb napjain. A két középpályásunk ebben a kombinációban nem volt jó választás(polkorrekt megnevezés a hígfosra), és nem akarom látni többet. Mindketten irányítani tudnak leginkább, de a megindulás egyikőjüknek sem az erőssége. Llorentét Kroos mellett leghatékonyabban Case pozíciójában és szerepkörében lehet használni, de csak és kizárólag úgy, hogy melléjük pakolunk egy csávót, aki képes megbontani a középpálya statikusságát, és össze tudja rántani a védelmet egy-egy megindulással. Ilyen ember 2 és fél van a csapatban, ha 4-3-3 az alap koncepció: Modric és Kovacic. Ők azok, akik minden irányban megfelelő stabilitást képesek adni a Llorente-Kroos duónak. A félember pedig ez esetben Isco, aki ugyan akar védekezésben, de a képességeknek hiányában van, szóval őt nyugodt szívvel csak a tankkal a háta mögött engedném ebben a rendszerben a pályára. Iscoadott egy olyan asszisztot Roninak, amire Xabi apó is csak elégedetten rágcsálná a szakállát.
És utoljára jöjjön Ronaldo. Végre rúgott egyet, és olyan felszabadultságot láttam az arcán, amilyet rég. Előtte már igazából nem hibáztattam az egy méterről kihagyott helyzete miatt, hanem inkább sajnáltam. Ma is akart, hajtott, küzdött, és a sokadik elrontott helyzet után már az önbizalomhiány jeleit láttam rajta, mert olyanokat is lepasszolt, amiket pár éve kegyetlenül felk…ürtölt a lelátóra. Nem volt jó összességében, de ez az egy gól sokat jelenthet neki is, és a csapatnak is. Zidane viszont nem kap ennyi dicséretet. A kezdőt nagyon elbenzemázta, és a cserékkel (főleg az Isco-Lucas cserével) nagyon sokáig várt. A támadások építése Modric/Isco hiányában nagyon esetleges, és koncepciómentes. Még mindig dominál sokszor percekig az angol negyedosztály modellje, ami egy BL-címvédő csapat esetén nem túl szerencsés.
Most pedig átadnám a szót Zizou kollégának, aki a csapat védekezéséről fog írni.
Mielőtt áttérnék a védekezésre, kénytelen vagyok visszatérni CR góljára, mert ezt a “trükkjét” többszőr láthattuk már és minidg zseniális. Két védő van a nyakán, de elindul a labdás felé, ezzel magával visz egy védőt, a másik marad biztosítani. Pár méterről van szó, de sikerül szétválasztania a két védőt. Majd ahogy elindult a labda irányába rögtön vált és elindul arra, amerről jött. Mindkét védőtől sikerült megszabadulni és kapura törhetett. Remek akció volt. Vissza a védekezéshez.
Így pár nappal a Spurs mérkőzés előtt tökéletes főpróba lehetett volna a Getafe elleni találkozó, mivel utóbbi is kontrákra játszott, ezért remek felkészülést nyújtott volna arra hogyan kell levédekezni ezeket. Nah most ezt felejtsük is el, mert minden volt, csak iskolapélda nem.
A Getafe átadta a kezdeményezés lehetőségét, nem igazán támadott le, így nem zavarta különösebben a Real labdakihozatalát. A hazaiak első vonala szűken, egymáshoz közel a pálya közepén helyezkedett, ezzel az itt lévő előrejutást akadályozta, ezáltal a Real a szélekre korlátozódott a labdakihozatalok során, de minden nehézség nélkül oldotta meg. A Getafe inkább arra koncentrált, hogy egy midblockot hozzon létre, a saját térfélen védekezett inkább és azt szállta meg, hogy innen indulva kontrákkal vagy előreívelt labdákkal veszélyeztessen. Ezt elősegítendő a Real csak két középpályással állt ki, azaz saját maga dolgát nehezítette meg már a startnál. Itt pedig felhívnám a figyelmet arra, hogy nem először fordul elő az ilyen.
Kroos és Llorrente, illetve félig-meddig Lucas is visszazárt, de nagyon vékonynak tűnt a védekezés során. Néhány helyzetet, mozzanatot ki is ragadtam annak érdekében, hogy jobban szemügyre vehessük a hibákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése